Abonneer je met je smartphone of e-mail programma op onze agenda!


Steeds de juiste data van onze proefavonden bij de hand en aanpassingen worden automatisch overgenomen. Gedaan met alles zelf in je agenda toe te voegen.

vrijdag

28

sept 2018

vrijdag

19

okt 2018

vrijdag

23

nov 2018

vrijdag

14

dec 2018

zaterdag

26

jan 2019

vrijdag

22

feb 2019

vrijdag

29

mrt 2019

vrijdag

26

april 2019

vrijdag

24

mei 2019

vrijdag

28

juni 2019

Zuid Afrika

Een reis- en proefverslag van enkele bestuursleden en hun eega’s over de Westkaap regio in Zuid Afrika. Zij hebben een variatie aan wijntjes mee in hun valies genomen om er samen van te genieten.

Côtes de Castillon

Een avond gewijd aan Côtes de Castillon die ten Oosten aanleunt tegen St Emilion. Onze Luc brengt ons een selectie van wijnen en probeert onze kennis bij te spijkeren over het identificeren van de Bordeaux wijnjaren.

Sherry

Geert Baekelandt komt terug naar onze club voor een avond over sherry. Hij zal ons educatief en proefondervindelijk aantonen dat sherry zoveel méér is dan het bittere goedje uit die al lang openstaande fles.

Robert Parker Wijnen met een score 90+

Deze avond worden we wegwijs gemaakt in de werkwijze en het gedachtengoed van Parker. Ter illustratie proeven we deze avond enkel wijnen die van Parker een score 90 en meer hebben gekregen. 

Nieuwjaarsdiner

Gezien het succes van ons laatste nieuwjaarstentje zakken we net zoals vorig jaar terug af naar restaurant Two Cooks in Velzeke om onze nieuwjaarswensen uit te wisselen.

Tannines

Bij het proeven van wijn hebben wij het zeer dikwijls over ‘wrange’ of ‘mooi versmolten’ tannines. Wij proberen, tijdens een leuke blinde proeving, proefondervindelijk op alle vragen een antwoord te geven.

Kelderwijnen

Wat ligt er voor lekkers in de kelders van onze leden?  Op deze avond brengen een aantal clubleden enkele exemplaren mee van een wijn die ze hebben aangekocht en die ze persoonlijk heel lekker vinden.

Belgische wijnen

Uit de vakpers en aanwezigheid op wijnkaarten in restaurants blijkt overduidelijk dat onze Belgische wijnen aan een stevige opmars bezig zijn. Wij vragen een oenoloog met kennis van zaken wat België te bieden heeft.

Zuid Toscane

Zijn appelaties als Brunello di Montalcino en Vino Nobile di Montepulciano je niet onbekend? Zorg dan zeker dat je op post bent voor deze wijnavond verzorgd door onze Werner.

Voorproef wijnreis Piemonte

Om ons mentaal en oenologisch maximaal voor te bereiden op onze wijnreis naar Piemonte in het najaar wijden we een volledige wijnavond aan dit programma, ook voor wie niet mee kan op reis dus !