Abonneer je met je smartphone of e-mail programma op onze agenda!


Steeds de juiste data van onze proefavonden bij de hand en aanpassingen worden automatisch overgenomen. Gedaan met alles zelf in je agenda toe te voegen.

sept 2019

27

vrijdag

okt 2019

13-18

vrijdag

nov 2019

29

vrijdag

dec 2019

13

vrijdag

jan 2020

25

zaterdag

feb 2020

21

vrijdag

mrt 2020

27

vrijdag

april 2020

24

vrijdag

mei 2020

22

vrijdag

juni 2020

27

vrijdag

Zuid Westen van Frankrijk door Kristel Bacaen

Kristel is sommelier-conseil en professioneel dagelijks met wijn bezig, ook binnen de Vlaamse Wijngilde. Zij komt ons deze keer verwennen met wijnen uit een vergeten regio, het Zuid Westen van Frankrijk.

Wijnreis Piëmonte

Met 44 clubleden + ons chauffeurke vertoeven we zes zalige dagen in het wondermooie Piëmonte. Meer info vind je in de reisbrochure

Saint-Emilion, van satellietgemeenten tot premier grand cru classé

We kennen Hugo Van Landeghem vooral als voormalig nationaal voorzitter van de Vlaamse Wijngilde. Belangrijk is dat hij de titel draagt van Chancelier voor Vlaanderen van de Jurade van Saint Emilion. Hij laat ons genieten van een topselectie Saint-Emilon wijnen.

Champagne van blanc de blancs tot blanc de noirs

Met het oog op de feestdagen gaan we nog eens champagne proeven. Wij proeven diverse champagnes, beginnend met blanc de blancs om te eindigen met een blanc de noirs champagne.

Nieuwjaarsdiner

Naar goede traditie komen wij eind januari samen voor een lekker maar vooral gezellig Nieuwjaarsdiner.

De locatie wordt later meegedeeld.

Filmavond: Ce qui nous lie

Dit wordt een speciale avond, een filmavond! De Franse regisseur Cédric Klapisch (l’Auberge Espanol) heeft met de film Ce qui nous lie terug een meesterwerk gemaakt. De film plaatst ons met beide voeten in het Bourgondische landschap gedurende de vier seizoenen.

Trends in wijnproductie en -consumptie : GEANNULEERD

Bart is leraar drankenkennis aan de hotelschool RHIZO te Kortrijk. Door zijn ervaring als lesgever over wijnen was hij getuige van de evoluties en trends in de wijnproductie en de wijnconsumptie in de laatste decennia.

Parker 90+ wereldwijd : GEANNULEERD

Na vorig jaar gaan Tom en Davy nu ook op zoek naar een selectie niet-Franse wijnen die een Parkerscore 90+ kregen. We gaan samen na of ook deze wijnen dergelijke hoge score waard zijn.

Veroudering van wijnen : GEANNULEERD

Wat doet de tijd met de wijnen in onze kelder? Wat gebeurt er met de componenten van een wijn in de loop van de jaren? Welke eigenschappen heeft een wijn nodig om goed te verouderen? Wanneer drinken wij wijnen te jong of ‘over the top’?

BBQ : GEANNULEERD

Goede tradities moeten in ere worden gehouden.
Naar tweejaarlijkse gewoonte zitten we samen aan de BBQ! Een mooi stukje vis en vlees, veel groentjes, lekkere wijntjes en vooral top-ambiance.